Specialist in Finse bouw

Blokhuis Speciaalbouw is gespecialiseerd in het op Finse wijze traditioneel bouwen van sauna's, bungalows, huizen, blokhutten etc. De zware omstandigheden in heel Scandinavië hebben bewezen dat deze methode van bouwen onverwoestbaar is. U zult er dan ook jaar na jaar plezier van hebben. 

Massief houten boomstammen

Blokhuis Speciaalbouw gebruikt louter massief Lariks-  en Douglas- rondhout voor de bouw van uw huis of sauna. Lariks- en Douglashout behoeft weinig tot geen onderhoud, omdat het veel hars bevat. Het behoort tot de hoogwaardige naaldhoutsoorten. Aangezien open harsgangen in zowel Lariks- als Douglashout ontbreken, kan het bewerkte hout niet 'bloeden'. Blokhuis Speciaalbouw werkt bovendien met complete, ronde, 19 cm. dikke boomstammen. Deze worden zo gefreesd dat het hart van het hout altijd vrijwel in het midden van de bewerkte balk blijft. Op deze manier heeft U geen last van ongelijkmatig krimpen of trekken van de constructie. 

Wat U moet weten over Sauna's

Veel sauna's worden voorzien van een isolatie-en vochtwerende laag, o.a. bestaande uit Aluminiumfolie, tussen binnen-en buitenwand. Deze Aluminiumlaag echter zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid in een sauna, waar de temperatuur 100 ºC of meer bedraagt, erg hoog blijft en daardoor onplezierig is. Daarom gebruikt Blokhuis Speciaalbouw een natuurlijke, massieve houtwand tussen binnen en buiten, die wèl ademt. Dat betekent dat slechts 30 seconden nadat U een schep water op de gloeiende stenen van uw saunaoven laat verdampen, de vochtigheidsgraad weer 3% bedraagt en daarmee als plezierig wordt ervaren. U wilt immers energie "bij-tanken" op een zo natuurlijk mogelijke manier en niet worden "ingeblikt". Daarom adviseren wij U een originele sauna van Blokhuis Speciaalbouw, van massief Lariks- of Douglashout. 

Bekijk ook:

 

"Wat ben ik blij dat ik deze knoop heb door gehakt" - Pim

Pim: Waarom een Sauna in de achtertuin?

Een behoorlijke investering waarvoor je jaren elke week naar een openbare sauna kunt gaan, waar je gebruik kunt maken van meer mogelijkheden en voorzieningen, etc. Je moet wel je dag plannen, gemengd of niet gemengd of op afspraak. Een stuk rijden door het verkeer en na de Sauna gang (relaxed) weer terug?? Met je spullen slepen, kleed hokjes en opberg kastjes.

Daarom een Sauna in de achtertuin.

We kunnen gaan wanneer en met wie we willen. Wel een paar uurtjes van te voren de Sauna langzaam op temperatuur brengen. We hoeven niet expliciet te plannen of een afspraak te maken, door het verkeer, met je spullen slepen. Douchen onder je eigen douche, in je eigen huis, je eigen Sauna in, echt relaxen en na een aantal Sauna gangen afdouchen en naar je bed. Zonder hectiek, in je eigen tempo, zoals je dat zelf wil. Wat zijn de bijzonderheden van een Balkensauna. De regelmatig verdeelde intense warmte en een snel herstel wanneer een deur geopend wordt. De Geur, de ambiance, een geluid isolatie waardoor geluiden van buiten behoorlijk gedempt worden.

Een investering, niet uit te drukken in geld, wat ben ik blij dat ik deze knoop heb doorgehakt.

Pim (Hippolytushoef)